Tänä aamuna tein pitkästä aikaa viherpirtelöä, johon laitoin nipun tammenlehväsalaattia, avocadoa, mustikoita, päärynän, mandariinin, kookosöjyä, hampunsiemenrouhetta ja kookosvettä. Avocado tuo pirtelöön mukavaa "kermaisuutta". Kookosvettä käytin, koska sellainen sattui olemaan jääkaapissa, yleensä käytän nesteenä vettä. Hamppurouheesta saa juomaan hieman proteiinia.
Innostuin aikoinaan pirtelöstä luettuani Kimberly Snyderin blogia, jossa hän ylistää viherpirtelön hyviä ominaisuuksia. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että viherpirtelö tekee hyvää koko keholle, hiukset ja iho kiittävät. Makua voi tuunata oman mielen mukaisesti sen pohjalta mitä kotoa sattuu löytymään. Itselläni juoman pohja on kuitenkin aina nippu salaattia (yleensä tammenlehvä tai romaine), pakastemarjoja, hedelmää ja vettä. Banaanilla ja päärynällä saa makeutta, jos marjat ovat kovin happamia. Banaanin kanssa pitää vain hieman säännöstellä, jos haluaa juoman olevan myös kevyttä kaloreiltaan. Kannattaa kokeilla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti